Hi, ik ben Jessica, 35 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een vele blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven!  Ik neem je mee naar WONDR Experience in Amsterdam.. Een Instagram whalhalla zou je dit zeker kunnen noemen. En je moet geen smetvrees hebben haha. Ik zou zeggen lees lekker verder.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


Mega verlaat verjaardags cadeau..

Vol schaamte op één of andere manier stuurde ik vrolijk mijn beste vriendinnetje een appje dat we eindelijk samen wat konden ondernemen.. Inmiddels was ze allang en breed de 30 gepasseerd. Maar als ik iets beloof dan weet ik van mezelf dat ik dit ook na kom. Alleen de ruimte en dus de tijd die er tussen zat nu vond ik een beetje schandalig lang geworden.. Ook al had dit te maken met hoe ik er ruim 1,5 tot 2 jaar geleden bij zat en dat mijn spaarvarkentje spontaan op dieet was gegaan.. Dat beest lustte van de één op andere dag even geen muntgeld meer of papier geld. Tsjaaaa ik kon hem moeilijk dwingen om te gaan eten, het arme beest had even tijd nodig om aan te sterken arm beest! Maar goed ik dwaal nu af zoals jullie dat denk ik inmiddels wel al van mij gewend zijn haha.

Nou is mijn beste vriendinnetje best makkelijk als het gaat om dingen ondernemen. Alleen ik wist echt niet wat ik nou moest organiseren. Het schoot alle kanten op behalve in mijn ogen de goede. Teveel keus is er soms in wat je eventueel zou kunnen doen.. En dan wil je je ook nog eens aan je budget houden ook. Uiteindelijk stuitte ik via Instagram of Facebook op WONDR experience in Amsterdam. Dit heb ik gelijk doorgestuurd met de vraag vind je dit leuk?! Het antwoord was gelijk ja dus hup datum geprikt & tickets gekocht. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover..

Kleurtjes!

De dag zijn we begonnen met een heerlijke lunch bij Brownies & Downies.. The place to be in Almere-Buiten om heerlijk te lunchen! Althans dit is dacht ik één van de twee lunchrooms hier in Buiten haha anders wordt het de snackbar of de McDonald’s of KFC.. En hoe finger licking good dat ook is bij Brownies & Downies zit je met veel plezier en wordt je uiteraard vriendelijk geholpen door het personeel daar.. Daar begonnen we alweer met het delen van al onze avonturen de bijklets modus stond AAN. Want eerlijk is eerlijk nu op haar potje de deksel past zien we elkaar wat minder dan daarvoor + mijn bad periode waarin ik alles wel afzegde enz.. Dus dit was even fijn zo zonder onze mannen.. Hoe leuk onze kerels ook zijn was dit momentje samen met die leuke krullenbol super fijn!

Daar gingen we dan in mijn totootje. Onderweg naar Amsterdam! Jess die slecht navigatie leest en door te veel kletsen soms te laat de afslagen pakt maar hé we komen er wel. En wauw voor de deur parkeerplek, kijk dat is top voor dit fibrotje scheelt weer wat meters extra lopen hahaha. En het begint al goed wat de ingang is roze, en nog meer roze en hé roze.

Bij binnenkomst moeten we al onze bezittingen in een kluisje proppen, telefoons & camera’s mogen wel mee. Nou dit is op ons lijf geschreven natuurlijk. Na het inschrijven bij de ingang hebben we via de mail een QRcode hebben ontvangen kan onze wandeling door dit kleurrijke WONDR-experience beginnen.

Met je hoofd in de wolken..

Terwijl we naar binnen lopen doet het al mega roze aan en hangen er in deze ruimte overal telefoons met de tekst “Greetings from Amsterdam”aan de muur.. In de ruimte die erna volgde heb ik een boodschap achtergelaten met gele Edding op geen idee hoeveel post-it er daar op de muur hingen.. Maar er staat nu duidelijk in lelijk geel mijn naam! Uiteindelijk liepen wij tijdens deze wandeling letterlijk en figuurlijk met onze hoofd in de wolken bij de #cloud9 ruimte. Om vervolgens in de #brushstrokes ruimte te belanden.. Daar was een photobooth aanwezig. Daar kon je  de QRcode scannen en gebruik maken van alles wat er in die ruimte aanwezig was, gaan met de banaan.. De foto spreekt voor zich haha!

En zo loop je dus steeds al die verschillende ruimtes door.. Die gevuld zijn met kleur, prikkels en heel veel meer. Ik denk dat ik er lichtelijk autistisch uitkwam hahaha geintje natuurlijk! Maar wowwwww wat een prikkels krijg je gedurende zo een moment.. Stel je voor dat kinderen dit de hele dag zien en ervaren ik snap dat die dan op een gegeven moment functioneren al stuiterballen..

Het hoogtepuntje (niet smetvrees gevoelig zijn) was toch wel het zwembad vol spekjes & de blauwe ballenzee (ballenbak).. Iets met je schoenen uit doen, wanneer het niet je eigen huis is kreeg ik hier toch een beetje de kriebels van en dat voor iemand die altijd op blote voeten loopt in huis. Maar oké ze moesten toch echt uit en na alle uitgevallen haren, gratis huidschilfers en blote voeten lopers + sokkendragers was het zover om in mijn gedachten een duik te nemen in een zwemmerseczeem bad, lopend over de zwemmerseczeem vloer.. Oké even los van deze afdwaal sessie! Wij lagen in een bak vol spekjes om op te vreten zo zoet waren wij dus!

Swing..

Kortom van schommelen tussen de kleurtjes, zitten op een flamingo troon, gruwelen van de glitterkamer & een duik nemen in de ballenzee.. Het was heerlijk! Lachen, foto’s maken en uren kletsen dat kunnen we gelukkig als de beste. Vooral de silent disco was leuk, waar ik volgens jou blijkbaar je toe schreeuw om te vertellen hoe vet dat wel niet is (leuk hé die koptelefoons met noise cancelling) het shoppen van discoballen en meer. Ben je op zoek naar een leuke plek om foto’s te maken dan is dit zeker de moeite waard. Of het in zijn totaliteit het geld waard was dat denken wij van niet maar kan ook zijn dat ons verwachting patroon misschien wat hoger lag.. Plus dat er een aantal dingen niet werkte of bijgevuld waren zoals die leuke confetti douche! De conclusie is wel dat wij het super leuk hebben gehad..

 

Wat gaan we eten?

Toen we klaar waren konden we natuurlijk maar aan één dingen denken en dat was eten! Zoals het altijd gaat bij ons.. Eten = is ons talent!!  Ondertussen vertel je me doodleuk dat je wel vier koekjes besteld hebt voor €16,- als ik het goed heb onthouden, zo ben jij! Altijd van die gekke dingen op eet gebied maar eerlijk is eerlijk als ik dan iets mag mee snoepen is het meestal zo dat ik dek ja chick dit was het geld zeker waard.. Ondertussen weten we nog steeds niet wat we nou willen eten.. Zijn we Radio 538 moe omdat ze alleen maar praten en naar ons idee de muziek vergeten..  Ondertussen hebben we besloten om terug naar Almere te rijden en belanden uiteindelijk voor een heerlijke pasta bij “Happy Italy”. Om vervolgens voor een toetje bij “Woodstone” te eindigen. Na een hoop gelul, lachen, vreten, wijntjes en colaatje’s zero voor de BOB heb ik je netjes thuis afgeleverd bij je poezenkinders en lieve vent..

Maar ook daar ratelde we gewoon nog door.. Dit dagje was veel te kort! Maar wat heb ik genoten Dushi! Op naar ons volgende avontuur. Wat jij?! Ps: we lijken wel een stelletje influencers WHAHA..

Tips voor de fibrotjes onder ons:

  • Zorg voor makkelijke kleding! Je ziet het ik was super comfy gekleed;
  • Besef je als je dit doet (ik spreek dan wel uit eigen ervaring) dat je de volgende dag behoorlijk last van je klachten/pijntjes kan hebben;
  • Draag makkelijke schoenen;
  • GENIET!!!!;
  • Denk niet aan de nadelen maar leef in het moment.

Liefs,
Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.