Hi, ik ben Jessica, 35 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een vele blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven! Vandaag neem ik jullie mee in mijn gedachtes tijdens het verplicht binnen zitten! Ik zou zeggen lees lekker verder.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


Time tabel..

Ja echt waar we hebben een heuse timetable hier in huize Polfliet! Let wel er is degelijk verschil tussen de heer des huizes en de vrouw des huizes.. We beginnen hiermee op zaterdag 21 maart 2020. Gewoon omdat dan normaal gesproken dan ook de festivalletjes langzaam losbarsten..

9:00uur de vrouw des huizes staat op
9:30uur de vrouw des huizes is aangekleed in sportkleding en gaat buiten hardlopen om ondertussen de honden baasjes + de hond te ontwijken. En doet dit met gepaste afstand van 1,5 meterrrrrrrrr
10:30uur de vrouw des huizes is inmiddels thuis, heeft gedoucht en ontbeten waarna de heer des huizes eindelijk wakker wordt na een nachtje gamen met zijn Division Matties en de hele nacht bounty en down heeft geroepen. En onder het genot van wat bacotjes zijn vrijdag avond die hij normaal elders doorbrengt hier thuis in zijn Playseat heeft door gebracht! Maar goed we dwalen af en zullen even verder gaan met de time table..

11:00uur de heer des huizes is gedoucht en fris en froepzig.
11:15uur gaan meneer en mevrouw samen, jawel lees SAMEN Expeditie Robinson kijken op Videoland. Wie gaat er deze eilandraad naar huis? En we moeten beide lachen om KOEN zijn reactie.. Het zo een actie kunnen zijn van “U heeft Corona en moet een gepaste afstand houden” Hihi heerlijk de Belgen tegen de Nederlanders! In ben fier op dit clubje Robinsons. Van mij mogen ze de BN’ers schrappen voor Expeditie :P. Ik was al om toen Carlos mee deed en de Expeditie won twee jaar geleden!

13:30uur inmiddels zijn we alweer een paar uurtjes verder en zijn meneer en mevrouw verder gegaan met het twee schermen leven.. De één schrijft deze blog en de ander zit jawel in zijn Playseat en schreeuwt het hele huis bij elkaar met zijn Division Matties. Volgens hem is dit zijn normale stem volume.. De vrouw des huizes rolt met haar ogen en ziet nog niet niet het plafond.. Er lopen ook nog twee zeer bijzondere levende wezens in de huiskamer en de één springt op de bank.. Het heeft lange haren, snorharen en o ja het lijkt op Zatox hun aristocratische Mainecoon, de allure komt je tegemoet.. Officieel waren vandaag onze plannen om nu zo een beetje de deur uit te gaan en lekker in het gezelschap van vrienden een spelletjes middag/ avond te hebben. De chagosaurus in mij komt los en ik vind het vandaag maar wat saai! Al heb ik genoeg te doen, de was, keuken opruimen, badkamer schoonmaken, het kledingkast projectje afmaken of wel die hele kamer moet stof vrij zijn en er mosocializenet even een lapje doorheen met iets van allesreiniger.. Maar als ik nou vanaf volgende week geld zal storten op meneer zijn rekening zou dat werken?? Dan komen er in ieder geval genoeg stickers bij op zijn beloning poster! WHAHAHA.

O shit mijn Mattie de wasmachine roept met een heel leuk liedje.. Be right back en dan zal ik even verder typen hoe ons weekend hier verloopt! Ondertussen ben ik reuze benieuwd naar jouw plannen.. Misschien kan ik vandaag even chillen in de trapkast.. Dan weet ik eindelijk hoe Harry Potter zich gevoeld moet hebben..

Filmpje kijken..

Inmiddels is het 16:00uur en besluit de man des huizes even gezellig te doen en te socializen met zijn vrouw. We gaan “The Invisible Man” kijken, goeie film wel.. Had hem zelfs met mijn achteraf geklets in het donker kunnen kijken whahaha. Daarna werd de beslissing gemaakt om lekker thuisbezorgd te bestellen zodat we beide niet hoeven te koken al doe ik dat misschien vijf dagen per jaar van de 365 die een geheel jaar telt buiten het schrikkeljaar om. En het werden spareribs & sushi.. Lekker hoor uit eten in je eigen huis en uit een kartonnen bakje snoepen omhuld met plastic..

Ondertussen een goed gesprek dat we niet zo moeten mopperen op elkaar en dat op elkaars lip zitten ook niet zo geweldig is.. Ja Corona je bent denk ik voor heel Nederland wel een relatieproef.. Al waan ik me op een eiland met een palmboom en een cocktail in me hand en dat we elkaar straks bij de eilandraad elkaar eruit stemmen.. Maar goed alle gekheid op een stokje en veel geklaag verder. Toch weer die klaagmuur die voorbij komt had er inmiddels wel 1000 briefjes in kunnen verstoppen wat jij?!

Hij verdwijnt weer in zijn playseat en doet gezellig met zijn Division matties en ik besluit lekker verder te typen met Spotify aan. En bedenk me dan opeens voor iemand die zich echt nooit alleen voelt en altijd denkt niemand nodig te hebben. Juist nu de mensen te missen die je graag ziet en waar je graag je tijd mee door brengt. Een vriendinnetje van me is zwanger heb er al een tijdje niet in levende lijve gezien die stuurt vandaag trots een foto van der buik. Wauwie! Trots als ik ben denk ik o een paar weken geleden had je die buik nog niet. Dus de kleine spruit groeit goed. Alleen waar je het normaal dichtbij mee maakt lijkt het nu zo ver weg. Bij de ander kan je niet op kraamvisite en ik merk dat ik ze gewoon mis! Blijk ik toch wel een hartje te hebben wat klopt van liefde!

Ondertussen loopt mijn brein over over van gedachtes.. Niet zo fijn voor het brein die overspoeld wordt met alles maar dan ook echt alles.. Ik denk gelijk dat ik zelf weer aan de zoveelste proeve mee doe. En wil ik het juist halen tot de samensmelting! Misschien is het gewoon even alles bij elkaar en geeft een nachtje slapen de grijze massa van mij de rust die nodig is.

De wekker gaat!

Het is 5:15uur en ik kom met moeite mijn bed uit. Het is inmiddels alweer maandag. Onze beloning posters zijn nog niet gestickerd. Dus dat zet je ook aan het denken, eigenlijk is 24/7 een soort van bij elkaar in één ruimte voor zitten niet echt bevorderlijk voor de sfeer natuurlijk. Ik ga douchen en hijs me in mijn uniformpje en ga de deur uit. Een heerlijke dag gewerkt bij de wijkverpleging. Nu realiseer ik me dat het echt veel rustiger wordt op straat.

Om 19:00uur de persconferentie te hebben gezien van onze Minister van Toverkunst valt alles even zwaar. Tot 1 juni geen sociale contacten in real life! Maar gelijk betekend het ook dat mijn werk voorlopig niet zal open gaan en ik barst in huilen uit. Hoe moet dit nou toch allemaal. En ik besef me maar al te goed dat heel Nederland voor dezelfde proeve staat als ik/ wij hier in huis. Dus die samensmelting is nog lang niet in de buurt. Respect voor iedereen die door moet werken en zich aan alle regels probeert te houden. Wat zijn een paar maanden nou op een mensen leven hoor ik mijn huisarts nog zeggen toen ik thuis zat met een Burn-Out.. Al krijg je er nu bijna spontaan ééntje haha. Gratis af te halen! Maar zij had gelijk die paar maanden op ons leven om de Corona zo goed als onder controle te krijgen is natuurlijk niks.

Maar gelijk besef ik voor mezelf dat dit een ware beproeving wordt voor mij en mijn Lievelingsidioot. Daar waar ik soms kan genieten van de rust, krijg ik die nu s’ochtends vroeg of als ik naar mijn werk ben of een rondje buiten loop om een frisse neus te halen. Ik zoek nog steeds niet frisse neus trouwens.. Ben jij die al eens tegen gekomen? Inmiddels heeft mijn mannelijke huisgenoot in deze Corona periode van inmiddels 2 weken sociale afstand de proeve niet behaald en verdwijnselt via een Desperado’s bierflesje naar een vriend,, En ja alles geheel volgens de richtlijnen zal er verder niemand aanwezig zijn.. Alleen voelt het toch niet oké ofzo!

Heb jij al een huiself?

Af en toe stem ik mezelf weg naar wraakeiland WHAHA.. Dan ga ik lekker boven zitten zodat we even niet elkaars zone zitten! Alles voor de liefde! Het lijkt wel of ik op één van die biechtplekjes moet zitten op het eiland tijdens Expeditie Robinson.. We houden de moed erin! En ik geniet van de kleine dingen want meer is er nu even niet! Ondertussen zal ik mij maar eens gaan storten op mijn huishouden want helaas gaat dat ook niet vanzelf. Maar mocht er een huiself zijn die wilt helpen en je bent vrij, gooi die verdomde sokken van je in de lucht en kom ons gezellig helpen! Heb jij al een Doby in huis?

Ik droom lekker verder en ik hoop jij ook! Gebruik deze tijd om je grenzen te verleggen, doelen te stellen, een goed boek te lezen of weg te dromen bij een fijne film! Succes met jullie eigen expedities! En zorg dat je een ritme behoudt voor jezelf! Het ritme van mijn man is ver te zoeken die is gedaald tot het niveau van een student. Verschil moet er wezen natuurlijk maar ik bedoel er juist mee te zeggen dat de drie RRR’s net zo goed voor ons wat kunnen betekenen en dit niet alleen voor allerkleinste op deze aardkloot!

Stay Safe! En blijf binnen en hou dus verdorie die 1,5 meter afstand! En geniet van jullie weekend!

Liefs,
Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.