Hi, ik ben Jessica, 35 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een aantal blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven!  Zo neem ik je nu even mee tijdens mijn vakantie in Hurghada, Egypte.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


VACAY..

Drie weken geleden bedachten we last minute een vakantie te boeken en onze vriendjes teleur te stellen dat we niet met hun op vakantie zouden gaan naar Italië. Vervelend maar door deze keuze voor mezelf te maken voelde dit voor mij persoonlijk als een opluchting.. Want wij wilden gewoon even na een turbulente tijd rust! Dus last minute een reisje geboekt naar Egypte! Mijn lievelingsidioot vond het belangrijk dat ik even zou ontspannen en genieten al denk ik dat hij het meer over zichzelf had in dit geval haha.. Belangrijk vond ik dat we gewoon even samen weg zouden zijn (we hebben elkaar tenslotte de laatste zes maanden natuurlijk niet gezien, lees dit met een sarcastische ondertoon)..  Ook omdat het voor hem niet een makkelijke periode is geweest, met zo een mood swingende, uitgebluste burn-out vrouw die vervolgens bijna uit elkaar valt met dat fibro lijf van mij. Dus samen eruit was het juiste plan even naar de zon & lekker helemaal niks moeten.. Spaarvarken was gelijk doodverklaard maar de vakantie was in zicht, YAY!

Voorbereiding..

Er was weinig voor te bereiden dus ook minder stress voor mij (zal hij het denk ik niet helemaal mee eens zijn).. Twee koffertjes handbagage en wat zomerse artikelen die stonden te juichen om mee te gaan naar Hurghada.. Deze keer vlogen we in het groen met Transavia, we hebben een leuk vliegtuigje weten te scoren op Schiphol en dachten die reis naar Egypte gaat wel lukken zo. Jij lekker veel beenruimte en ik zat voor of achter je tijdens de reis. 5 uurtjes jij vond dit best lang ik vond het een eitje (iets teveel & ver gereisd de afgelopen jaren denk ik).. En ja hoor natuurlijk hoe verzin je het iedereen heeft trek in het vliegtuig.. Daar komen de vriendelijke dames langs met hun kar vol lekkernijnen en een verkoelende verfrissing. Maar nee het halve vliegtuig beslist NOODLES te gaan eten! Even serieus, ja ik bedoel why? SNIK die geur alleen al om misselijk van te worden en ik waande mij weer even terug naar onze terugreis een aantal jaar geleden van Bali naar Amsterdam. Die vriendelijke Chinese mensen die achter ons zaten wilden toen niet het eten wat geserveerd werd van Qatar.. NEE, die wilden dus hun eigen noodles opwarmen! Maar goed ik dwaal af intussen rook het vliegtuig naar de kipnoodles van “knorr”  EN duurde het nog even voor we daar aankwamen. En wat een bloedhitte net of iemand de verwarming heel hoog had gezet. Oké hier waren we duidelijk niet aan gewend.. Maar wat voelde die warmte fijn op mijn lichaam als een warme deken, zo fijn! De vakantie kan nu eindelijk beginnen!!

Happy Birthday to me! Level 35 uitgespeeld..

1 juni 2019! De eerste dag van de vakantie & mijn verjaardag.. Voelde ik mij jarig? Nee, 35 jaar sjees al 35 jaar op deze aardkloot te vinden. En ik krijg dan altijd een beetje een melancholisch gevoel en ga dan terug denken aan wat er allemaal in mijn vind ik zelf korte leventje is gebeurd. En dat is voor mij persoonlijk best veel vooral in de afgelopen vier jaar is er een hoop veranderd voor mij.. Ikzelf! De mensen om mij heen! En verschuivingen in de ik noem het nu even voor het gemak mijn sociale kaart.. Beslissingen die je zelf neemt, of die onbewust voor je worden genomen. Of dat leuk is? Nee, totaal niet maar ik ben ervan overtuigd dat het soms ook goed is. Ook ben ik van mening dat ik energie moet geven & ontvangen van/ aan de mensen om mijn heen. En als je door wat dan ook merkt dat dit er niet meer is het uitspreekt naar elkaar. Dan is het helder en duidelijk.. Toch merk ik persoonlijk dan hoeveel ik nog altijd de eer aan mezelf hou! Dat nu juist doordat mijn verjaardag is vergeten het voor mij gelijk een bevestiging was daar waar juist die deur nog op een kier stond heb ik hem nu dicht gedaan. Ik kan het nu echt gaan afsluiten! Ondanks dat ik het ergens niet snap kan ik het begrijpen, ook de levens van mijn sociale kaart zijn veranderd in de afgelopen vier jaar. Soms blijf je tot in de eeuwigheid met elkaar verbonden maar soms laat je elkaar dus ook los. Mijn sociale kaart krimpt weer in en ik merk ook gelijk wie er belangrijk zijn voor mij.. Heb hier wel moeite mee en merk dat ik toch op een of andere manier mezelf terug trek. Dit omdat ik dan aan mezelf ga twijfelen en waarom eigenlijk want ik heb immers niks fout gedaan. Niemand heeft iets fout gedaan alleen door slechte communicatie en het niet uitspreken van je gevoel naar elkaar lopen de dingen het leven soms anders. Misschien ben ik net niet met me hoofd tegen dat ene steentje aangesprongen.. Hé shit net niet gegroeid in dit level.. En toch ga ik gewoon door naar mijn volgende level.. Groei maak je door in alle levels in het leven krijg ik nu door! Dus ik kijk met een positief gevoel uit naar de volgende levels die komen gaan.

Ik moet zelf stil staan bij het geen dat ik op mijn manier de dingen goed doe. En een ander mag een menig daarover hebben maar ze kunnen niet zeggen hoe ik mijn leven moet leiden. Ze mogen advies geven en hun menig zeker uiten dat respecteer ik.. Maar ook vind ik het fijn als ik als persoon wordt geaccepteerd en gerespecteerd. Ben een hoop verloren maar ook hierdoor word ik een nog mooier persoon! Want je leert van alle situaties die je meemaakt in je leven. Of deze nou positief zijn of negatief!

Maar goed genoeg over dit hersenspinseltje van mij.. Het is dus mijn verjaardag en die vier ik in de zandbak, neem allemaal je emmertje en schepje mee dan kunnen wij zandkoekjes maken.. JIPPIE!

Lig je dan aan het strand met een cocktail in je hand.. Wat een vervelend leven toch! Beetje de zee inlopen, zwemmen, liggen, lezen, eten & drinken.. Denk dat dit mijn rustigste verjaardag ooit was.. Maar ik werd goed bediend door mijn lievelingsidioot!

Snorkelen..

Altijd al een snorkel willen zijn! Als een stelletje gekke toeristen gingen we natuurlijk met boottochtje mee om wilde dolfijnen te spotten. Want die wil je natuurlijk van je #bucketlist hebben afgestreept! Niet wetende dat ze met 5 grote boten & speedboten (die als een malle over het water gaan) en dus op zoek waren naar dolfijnen voor ons.. Want ja ze hadden ons natuurlijk 100% gegarandeerd dat je dolfijnen tegen zou komen vandaag.. Beetje naïef van mij misschien. Maar goed als jou gevraagd wordt wil je de dolfijnen zien? Zeg je ja, spring je vervolgens als barba mama op de speedboot en wanneer hun zeggen JUMP spring je in het water compleet gedesoriënteerd en met je hoofd onder water zie je flipper op je af komen zwemmen met zijn hele familie.. Whow fuck euhmmmm nu moet ik genieten maar toen waren ze alweer weg.. Met dat beeld op je netvlies was het een geweldige ervaring, totaal chaotisch maar niet mijn idee van een dagje snorkelen en de kans om dolfijnen tegen te komen. Nu was het een soort van chaotisch in elkaar geflanst en laten we ze wat te eten geven of lokken met een apparaatje… Dan zijn de toeristen blij! Hebben wij geld ontvangen & het was een mooie dag op het werk haha. Euhmmmmmmm de partij van de dieren zou het denk ik hier niet mee eens zijn.. Maar hé euhmmm ik heb wilde dolfijnen gezien diep in de zee.. Jammer dat Botje & Sebastiaan mij niet aan het vergezellen waren toen ik als heuse zeemeermin in paniek op zoek was naar mijn vent.. Genoten met hoofdletter G & de K van kots! #zeeziek

 

We leven nog..

No Wifi.. Wat een rust en wat een aandacht kreeg ik van jou.. Max een half uurtje per dag even aan het thuisfront laten weten dat alles oké.. ( En dan komt er ook nog een BABY nieuws binnen via WhatsApp deze week. In onze vrienden groep is er weer een pittige setje papa en mama geworden van een dochter.. Toch wel fijn dat er dan enigzins WiFi aanwezig was, wel beter want ik denk dat die ooievaar met het brengen van goed nieuws ergens in een oase was geland voor verkoeling). Maar heerlijk zeg! Gewoon even geen whatsappjes die binnenkomen, mailtjes en dat soort gekkigheid of dat hé 20x per dag je socials bekijkt of er nog iets spannends is gebeurd.. Af en toe even een Instagram post dat dan weer wel maar ook dat deed het langzaam en soms zag je maar de helft van een bericht.. Dus goede gesprekken aan de poolbar, leuke mensen leren kennen, en jij mijn lievelingsidioot maakte deze week tot een leuke relaxte week met als bijkomstigheid geen last te hebben gehad van mijn gekke lijf! Dus dat alles was heerlijk! Met spelletjes spelen, boeken uitlezen en rust gewoon die enorme rust..

Maar goed alle gekkigheid op een stokje! Die 8 dagen waren heerlijk (zo niet gewend een relax vakantie).. Kijk wel nu zelf weer uit naar een stedentrip ofzo.. Gewoon weer even de cultuur opsnuiven van een stadje ergens in het mooie Europa..

Geen idee meer waarover ik het verder wil hebben. Want we zijn volgevreten & gedronken en lekker bruin terug gekomen. Jij met een lekker kleurtje en ik zo rood als een kreeft! Mijn nieuwe huid is alweer in de maak.. Dus nu mag jij terwijl ik dit schrijf en zo afsluit lekker even over me rug kriebelen verplicht! Dit omdat het JEUKT! En ja lieve lezers ik had mijn eigen ingesmeerd en in de schaduw gelegen maar ach ja even lopen naar de wc of je teen natmaken in het zwembad onder de blote zon kan je je dus vreselijk verbranden.

Smeer je dus ten alle tijden goed in als je de zon in gaat..

Liefs,
Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.