Hi, ik ben Jessica, 34 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een aantal blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven!  Zo neem ik je nu even mee tijdens de “maandelijkse ongemakken van Jess”.. Heel interessant voor één ieder die natuurlijk wilt weten hoe ik mijn eigen hier nou doorheen sla? In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


Koningsdag yeah..

Koningsdag yeah ik ben vrij hoef niet te werken komt dat toch eens even mooi uit. “Schat wat wil jij gaan doen?” was gelijk mijn vraag. Ik had wel zin om Amsterdam in de gaan, een beetje rondlopen in de Jordaan en over de grachten slenteren, ja dat leek mij wel wat! Dus zo gezegd zo gedaan plannen gemaakt voor zaterdag 27 april 2019! Best spannend helemaal omdat ik tegenwoordig niet al te veel vooruit plan. En soms maar per week of zelfs per dag kijk wat ik kan ondernemen..

Inmiddels zouden er ook wat vrienden van ons die kant op gaan dus hoe meer zielen hoe meer vreugd. Begin van vorige week steeds het weer bericht in de gaten gehouden. Dat was wat onheilspellend maar goed een poncho aan en gaan met die banaan want we leven tenslotte in Nederland! En ik zag ons al met een biertje in ons hand of twee door de straten slenteren met vlaggetjes op onze wangen in een oranje zee van gezelligheid.

Het is tenslotte WIlly zijn verjaardag en die moet dan natuurlijk op zijn allerbest gevierd worden. Dus kom maar op met dat verjaardagsfeestje.. Wel altijd weer een puntje op die bewuste dag dat we toch altijd genoodzaakt zijn zelf voor ons drinken en lekkere hapjes te zorgen.. Maar ja Willy is Koning en dan krijg je dat die hoeft niet zijn eigen fissa te regelen neeeeeee dat doet heel Nederland gewoon! Toch ook een verjaardag waar bijna altijd iedereen aanwezig is en weinig afzeggingen voor die dag.. Maar goed laat nou net ik toch even een WhatsAppje sturen en zeggen dat ik wegens omstandigheden helaas niet bij dit fuifje aanwezig kan zijn!

De vlag hangt uit!

Shit neeeeeeeeeee hé f*ck, f*ck, f*ck!! Oké dat was even behoorlijk een dooddoener voor mij. De vlag hangt uit, mijn tante was op bezoek, ik had een bloedlip, was per direct lid geworden van het rode kruis.. Kortom ja ik was dus even giga ongesteld! Want ja zo heet het nu eenmaal, mijn “feestweek” was begonnen HIEP HIEP HOERA! Perfecte timing van moeder natuur.. Jess kom op zo erg is dat nou ook weer niet toch dacht ik zelf.. Verkeerd gedacht want ik weet al precies hoe dat in zijn werk gaat bij mij en ik ben dan gewoon even out of order. Extreme vermoeidheid, extreem vloeien, buikpijn, hoofdpijn & pijn door mijn hele lijf alle gekkigheid op mijn fibrostokje was ook vrolijk aanwezig.. Zou dat nou met elkaar in verbinding staan? Nog nooit over nagedacht eigenlijk of uitgezocht.. Om even bij de planning te blijven dat was nog steeds naar Amsterdam gaan tenzij het echt mega hard zou gaan regen dan natuurlijk niet! Want het weerbericht zag er nu redelijk goed uit en weinig regen al moet je dat natuurlijk echt altijd maar weer eventjes afwachten.. Dus hup op tijd naar bed, wekker gezet en dan ga ik mijn eigen klaar maken voor een heerlijk dagje Amsterdam! De oranje spullen weer tevoorschijn gehaald plus de Nederlandse vlaggetjes schmink..

Geachte heer/ mevrouw Pijn,

Daar ging de wekker om 8:00 uur wel even drie keer gesnoozed en ik hoor gelijk naast me “hé kanjer, apenkop van me lekker geslapen? hoe voel je je? Mijn antwoord van meer een gemompeld en gekreun van een een nog half slapende Jess en probeerde duidelijk te maken dat het niet helemaal lekker ging met me. Tsjaaaaa ik ken mezelf echt wel had dit al voelen aankomen. Mijn lichaam zei duidelijk nee, iets waar ik me normaal gesproken redelijk weer overheen kan zetten. Alleen nu speelde de gedachte van vieze wc’s en/ of DIXI’s waar ik dan moet staan goochelen met een tampon of een maandverbandje (die in mijn gedachten er vandoor vliegt door de vleugels die het heeft en zo de verpakkingen wilt ontsnappen), goed mijn fantasie neemt natuurlijk weer een loopje met me en ik dwaal weer af.. Daarnaast had ik gigantische last van menstruatiepijn waarbij ik gelijk denk aan iemand die moet bevallen dus ik moet niet zeuren. Want dat zal vast vele malen erger zijn denk ik? Dan komt er nog eens bij kijken dat ik zo erg vloei, daar zou serieus een freebleeder jaloers op zijn als ze daarmee de planten wilt verzorgen (hé getsie Jess zeg je dit nou echt?).. Ja ik zeg dit echt want serieus dit wil je toch niet?? En ik zag mezelf al rondlopen met een rood doorlopen broek! Echt moeder natuur waarom heb je dit voor de vrouwen verzonnen was er nou echt geen andere manier om te laten zien of merken dat een vrouw vruchtbaar is? want het is me nu geheel duidelijk hoor, duidelijker had je niet kunnen wezen!!

Oplossing zoeken..

Dus ik heb alle plannen gecanceld en mijn man verplicht om lekker in Amsterdam rond te gaan zwerven mijn hartelijke groeten over te brengen naar Willy! Ondertussen sprak ik een vriendin die het had over de Organicup?! De waaaaaat?! Nou ik kreeg meteen een linkje van een filmpje op YouTube en aangezien ik toch niks beters te doen had ging ik mij maar eens even hierin verdiepen. Want geen maandverband meer, geen tampons whowwww dat zou fijn zijn want ik persoonlijk kan dus niet tegen die muizenbedjes & torpedowerpers in mijn flamoes. Die wordt daar altijd zo ongelukkig van als ik daar weer mee kom aanzetten.. Ik heb gelijk zo een cupje besteld! Dus ben reuze benieuwd.. De test zal volgende maand zijn aangezien ik vandaag pas dit schattige cupje in katoenen verpakking heb binnen gekregen.. En tot mijn verbazing had dit dus makkelijk brievenbuspost kunnen zijn maar nee het Kruidvat besloot dit even in een doosje te versturen met nog een lading plastic erin zodat mijn cupje veilig en wel geen last zou hebben dat het anders alle kanten op zou vliegen in de doos.. Denk ik zelf aan de natuur op een bepaalde manier en dan word ik gelijk weer even met mijn neus op de feiten gedrukt! Maar goed terug komende op de Organicup, ik denk dat ik hier de volgende keer voor de vrouwen onder ons even een review over schrijf..

Mijn verbazing was voor dat moment niet verder uitgewerkt want ik hoorde ook nog eens over wasbaar maandverband… Whuuuuut wasbaar maandverband? Ja serieus dit is geen grap, ik denk dat het de oplossing is voor al dat gezeik onder in me broekie.. En dat mijn flamoes er ook een stuk vrolijker van wordt dan al dat plastic gebeuren! En gelijk denk ik dan een beetje aan moeder aarde want het scheelt een hoop plastic afval natuurlijk. Want dat maandelijkse oorlogs- gebied daaronder moet even aangepakt worden. Alleen ga ik nu gelijk weer mijn eigen zorgen maken over het wasmiddel dat ik gebruik want hoe biologisch ben ik nu eigenlijk bezig? Hé alles begint bij iets kleins natuurlijk! Dus welkom Organicup in mijn leven! Wordt vervolgd..

Onderzoekje..

Dus omdat ik toch even wilde weten of al die klachten die ik normaal gesproken als extra ervaar en er gratis bij krijg iedere maand ben ik toch eens even op date gegaan met mr Google.. En heb ik even wat zoek opdrachten uitgevoerd, de conclusie is dat je genoeg klachten tegenkomt waarvan ik natuurlijk allang het bestaan wist in mijn huidige Fibromyalgie carrière zie bijvoorbeeld de site van Fibromyalgie Blog. Daar staat eigenlijk dat er ook pijnlijke menstruatie kan worden ervaren. Nou moet ik eerlijk zijn dat ik dit altijd wel heb gehad maar dat het de laatste jaren wel erger is geworden en anders voelt dan voorheen. Ergens dacht ik misschien wordt dit gewoon erger wanneer je ouder wordt..

Bij alles wat ik door lees wordt er eigenlijk bevestigd dat meer mensen die de diagnose fibromyalgie hebben en waaronder dus de vrouwen hierbij ook een pijnlijke menstruatie ervaren.. Goh oké nou dan weten we dat ook weer, alles staat dus in verbinding met elkaar. Voor mij maakt dit een hele hoop duidelijk in wat ik voel en hoe ik op juist die momenten de pijn kan beleven.. Nooit echt bij stil gestaan eigenlijk, hoe meer ik uitzoek, hoe meer ik te weten kom over hoe ik in elkaar zit tegenwoordig + het functioneren van mijn gekke lijf. Zou fijn zijn dat er dan ook een alarm zichtbaar zou zijn voor mijn omgeving op die momenten of dat er een bord uit klapt, pas op! kijk uit! Jessica kan wat prikkelbaar zijn.. Dan kunnen ze zich op tijd verstoppen hahaha.

Baalmomentje?

Of ik ervan baal dat ik door dit alles geen Koningsdag heb gevierd? Ja absoluut want had graag rond gelopen in Amsterdam.. Maar ook ik leer dat ik soms per week of zelfs per dag moet kijken wat er mogelijk is. Terwijl ik dit schrijf heb ik gisteren last gehad van een flinke pijnaanval en was ik dus genoodzaakt mij af te melden op het werk. En daardoor zit ik vandaag nog thuis en kan ik morgen weer lekker werken. Die twee dagen rust waren even nodig! Dit vind ik dan altijd zo erg maar ik kan er gelukkig steeds beter mee omgaan.. Ook merk ik als je open hierover communiceert er zeker begrip voor is. Ook al is dit niet altijd aanwezig moet ik voor mezelf daar toch een weg in gaan vinden hoe ik daar het beste mee om kan gaan..  Ook omdat ik weet dat het niet meer zo vaak gebeurd en zelfs wanneer ik een slechte dag heb tegenwoordig ook gewoon weer werk. Alleen gisteren ging het gewoonweg dus niet.. Waar dat hem dan in zat ik heb geen flauw idee, ik had ook een hele slechte en onrustige nacht achter de rug dus wie weet had dat er misschien iets mee te maken.. Daardoor had ik vandaag wel ruim de tijd om op mijn gemak deze blog sessie te schrijven. Want ergens rust er ook een taboe op de menstruerende vrouw maar wees gerust dit is heel normaal haha..

Ik zou zeggen heb nog een heerlijke dag! Want vanavond is een belangrijke avond dames & heren!! Ajax speelt in de halve finale van de Champions League.. Toi toi toi en ik zeg jullie allen gedag tot de volgende blog sessie!

Liefs,
Jessica

PS:

Musthaves tijdens een menstruale periode van Jess zijn:

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.