Hi, ik ben Jessica, 35 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een aantal blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven!  Zo neem ik je nu even mee tijdens mijn ontmoeting met de OrganiCup.. De wat? Ja precies zo dacht ik ook toen ik hierover hoorde! Ik zou zeggen lees lekker verder.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


Yeah it is SHARK week!

Een aantal blogs geleden schreef ik al over de OrganiCup en hoe dit voor mij een positieve draai gaf tijdens de menstruatie. Tijdens het schrijven van die bewuste blog had ik de OrganiCup gelijk besteld. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten om zonder maandverband of tampons door het leven te gaan. Wel wist ik dat ik dit zat was, helemaal hoe het er nu elke maand aan toe ging bij mij daar beneden in het oorlogsgebied. De reden dat ik was gaan zoeken naar een andere oplossing is dat ik de laatste twee jaar vooral zoveel last heb van mijn menstruatie. Ik heb al van alles uitgeprobeerd tot ik een vriendin hoorde over de OrganiCup. Dus je snapt wel dat ik dit uiteraard ging bestellen en hier voor de vrouwen onder ons mijn bevindingen wilden gaan delen. Best wel persoonlijk & ook een soort van intiem. Maar ach, aangezien er op deze pagina inmiddels al een heleboel Jess te vinden is kan dit er natuurlijk ook wel bij!

OrganiCup..

Wat is nou precies een OrganiCup? Nou dat kan ik je nu in alle geuren (oké die laten we maar even voor wat het is) en kleuren vertellen.. Een OrganiCup is een menstruatiecup je zou het bijna kunnen vergelijken met een mini trechter alleen is deze dicht en kan er niks uitlopen. Wat je tijdens je menstruatie vloeit wordt dus opgevangen in dit kleine cupje. Je kan deze gemiddeld zo een 12 uur in hebben zonder dat je de OrganiCup hoeft leeg te gooien. Dit ligt er wel aan in welke mate je vloeit. Je kan hem dus dacht & nacht dragen, het materiaal is vrij van chemicaliën, plus dat ie jaren meegaat. Je voelt je vrijer in je bewegingen en je hoeft je niet druk te maken dat je doorlekt. Voor de veiligheid draag ik trouwens wel een wasbaar maandverbandje gewoon voor de zekerheid. Al met al gebruik ik hem nu voor de tweede maand en ik ben helemaal enthousiast. Het is makkelijk in gebruik en je kan hiermee makkelijk een dagje weg, avondje uit, zwemmen of sporten. Dus dat zijn allemaal voordelen plus dat je goed bezig bent voor het milieu omdat je gewoon die maandverbandjes, tampons en alle aanverwante artikelen niet meer hoeft aan te schaffen. Scheelt maandelijks een hoop geld, want ik verbruikte wat van dat spul niet normaal. Op de site van OrganiCup staat het ook helemaal beschreven en wat ervaringsverhalen van vrouwen die de OrganiCup ook gebruiken. Daarnaast is de Organicup ook gecertificeerd hypoallergeen, gecertificeerd veganisch (daarmee bedoelen ze dat het niet getest is op dieren) en het verdoet aan alle relevante wetgeving. Dus ik heb een gecertificeerd dingetje in me doos! Altijd fijn! Daarnaast heb je 3 maten, Maat A (als nog niet vaginaal bent bevallen) Maat B (als je wel vaginaal bent bevallen) & Maat mini (deze is voor tieners). Dus iedere vrouw kan de OrganiCup gebruiken! AWESOME!!

Mileuvriendelijk!

Door hier alleen al  mee bezig te zijn. Ben ik en misschien jij ook als je net zo enthousiast wordt als ik goed bezig voor het milieu. En alle het goede begint bij jezelf! Steeds vaker probeer ik hier aan te denken want plastic is wereldwijd gewoon een ding aan het worden. Ook al lukt dit thuis met doorvoeren nog niet helemaal doe ik daarin mijn best door al het afval te scheiden. Bedoel je kan niet alles in één keer goed doen. Maar door de keuze gemaakt te hebben voor de OrganiCup heb ik dit voor een klein deel al gedaan. Al had ik tot twee maanden terug hier nooit over gehoord er is genoeg te vinden over dit schattige Cupje. Dus ik zou zeggen lees je in en maak voor jezelf de beslissing. Want zeg nou zelf die maandverbandjes en tampons daar wordt niemand vrolijk van! Je krijgt hem thuis gestuurd in een doosje van neem ik aan gerecycled papier en een katoenen opbergzakje zit erbij. Neemt geen ruimte in beslag en is zo dus makkelijk mee te nemen..

Het katoenen opberg zakje!

Gebruiksaanwijzing!

OrganiCup beschrijft dit als volgt;

Elk begin kan lastig zijn, ook wanneer je voor het eerst een menstruatiecup uitprobeert. We kunnen je er echter van verzekeren dat er niets is om bang voor te zijn.

Hieronder staan de vijf simpele stappen voor het gebruik van een menstruatiecup:

1. Steriliseer de cup voor het eerste gebruik 3 à 5 minuten in kokend water.

2. Vouw de cup en breng de gevouwen cup in. Er zijn veel manieren om de cup te vouwen, maar wij raden de punch-down-vouw en de C-vouw aan.

Zodra de hele cup zich in je lichaam bevindt, kun je ze gewoon open laten vouwen.

3. Steek een vinger naar binnen en voel aan de basis van de cup. Deze zou rond of ovaal moeten aanvoelen en geen merkbare deuken mogen hebben.

Als je deuken voelt, pak dan de basis van de cup (niet het steeltje) voorzichtig beet en draai deze rond tot ze openvouwt.

4. Verwijder de menstruatiecup. Trek zachtjes aan het steeltje terwijl je je buikspieren aanspant  om de cup naar beneden te duwen tot je bij de basis kunt.

Knijp in de basis van de cup zodat het vacuüm wordt opgeheven en wiebel hem er voorzichtig uit. Verwijder de menstruatiecup niet door aan het tuitje te trekken, want dit kan voor een onprettig gevoel zorgen.

5. Leegmaken en opnieuw inbrengen.

Mogelijk kost het je een paar dagen voor je je op je gemak voelt met de cup. Experimenteer met verschillende vouw- en inbrengtechnieken – en maak je geen zorgen, je zult binnen de kortste keren een trouwe cupliefhebber zijn!

Hieronder kom je erachter wat je allemaal moet weten over het gebruik van een menstruatiecup.

Daarna zullen we in detail treden over de verschillende stappen (met afbeeldingen en tips), en je vindt er ook onze stap-voor-stap-instructievideo die al meer dan 2 miljoen keer is bekeken op YouTube.

Laten we beginnen.

Mijn bevindingen:

De OrganiCup is klein, fijn en van zacht materiaal. Je kan deze makkelijk inbrengen bij jezelf de eerste keer is dat even uitvinden hoe dit het makkelijkste doet net als met de OrganiCup er weer uit halen. Al met al een fijn Cupje! Voordeel is dat je minder vaak iets hoeft te verwisselen als je menstrueert en je verder even zelf moet aanvoelen hoe vaak je het cupje leeg moet gooien. Ik ben heel enthousiast en als ik het cijfer zou moeten geven tussen de 0-10 dan krijgt dit van mij zeker een 8.5! Ik blijft dit gebruiken, nu na twee maanden gebruik weet ik dat ik de tampons en maanverband clans uit me huis heb verbannen! Want “the #newperiod is coming” ik ben helemaal happy hiermee. En of dit nu tussen mijn oren zit geen idee maar ik ervaar nu ook dat ik wat minder last heb van mijn fibromyalgie klachten die soms tijdens zo een menstruale erg periode heftig kunnen zijn.. Dat mijn lievelingsidioot zich beter zou kunnen aansluiten bij kamp noord! Al met al een positief iets! Ik hoop dat jij net zo positief bent geworden als dat ik nu ben. En dan zal ik mijn lievelingsidioot nu maar rustig overhalen om weer terug te komen naar kamp zuid!

Het schattige OrganiCupje

Tot de volgende blog sessie! Dit was mijn eerste ik schrijf een soort van review blog..

Liefs,
Jessica

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.