Hi, ik ben Jessica, 34 jaar en schrijf nu mijn vijfde blog uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. In mijn eerste blog die ik daar schreef heb ik mezelf al een beetje voorgesteld en in de tweede blog nam ik je mee met mijn hardloop avontuur. Zo nam ik  je in mijn derde blog mee naar Kaapstad..  En in mijn alweer vierde blog wist ik nog geen eens waarover ik het wil hebben.  Nu tijdens mijn vijfde blog neem ik je mee op mijn avonturen omtrent feestjes, festivals of een dagje uit.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee..


PARTY PARTY!

In 2010 leer ik jou kennen. Je zorgde ervoor dat mijn leven op dat moment een complete salto maakte.. Op liefdes gebied & feestgebied! Want wat ben jij toch een FeestBeest!! Of ik weleens naar een festival of feestje was geweest?! Euhmmm om heel eerlijk te zijn nee. Ben zelfs nooit wezen stappen. 25 jaar en het enige “feestje”waar ik toen heen was geweest was Funkadelic in The Nox in Almere met hele leuke collega’s van toen ik nog bij de New Yorker werkte.. Ik zei heel dapper ik wil wel een keer mee naar een Festival, dit lijkt me leuk.. Weet je wat ik ga met jou mee naar Defqon1 in Biddinghuizen dat schijnt leuk te zijn toch? Ai, shit dacht jij.. Dat is gelijk een mega groot festival.. En niet echt je muziek smaak! Maar zo gezegd zo gedaan en was in 2011 Defqon1 mijn allereerste Festival! Ik keek mijn ogen uit met mijn toen alweer 26 jaar en totaly virgin wat betreft uitgaan, stappen & festivals. Maar geloof het of niet ik was verkocht! Wat was dit leuk zeg om samen met jou te ondernemen.

Vele feestje, stapavondjes en festivals later ging dit echt niet meer. We kochten wel een kaartje maar veelal moest jij deze weer verkopen of ging iemand anders met je mee of waren we net een uurtje binnen en moest ik aangeven dat ik naar huis wilde omdat ik mega veel last had van pijnklachten en niet wist hoe ik zo een leuke dag dan door zou moeten komen. Op dat moment had ik nog niet de diagnose Fibromyalgie. Deze kwam kort erna.

Misschien durfde ik eigenlijk achteraf niet zo heel snel meer iets te ondernemen. Omdat ik rekening moest houden met dat ik maandag weer moest werken en ik zeker een prijs moest betalen voor die leuke dag of avond. De afzondering werd groter en niet alleen met dit soort evenementen maar ook verjaardagen, afspraken met vrienden/familie enz. Ik zei ze allemaal af en raakte denk ik een beetje in een isolement en had mezelf omgedoopt tot een heuse kluizenaar in het weekend. Werpte trouwens ook niet de vruchten af tussen ons.. In die periode konden we inmiddels allebei een behangrol aanschaffen om elkaar achter te plakken haha. Maar goed alle gekheid op een stokje ik besloot om weer eens mee te gaan naar een feestje/festival. Gelukkig kreeg ik hier weer wat plezier in om met jou of met vrienden naar bijvoorbeeld Strandfestival Zand te gaan.

Maar toch sloop het er weer in.. Bang voor de mega ongezellige after party.. Dus begon het toch weer dat ik weinig ondernam en het nam eerlijk gezegd ook mijn plezier weg. Ik dronk geen alcohol meer een tijdje en begon dus met hardlopen (wat dus echt kan met Fibromyalgie). Terwijl jij het ene festival of feestje na de ander bezocht of gewoon lekker in je tentje op Defqon1 lag te genieten. Zat ik thuis! En meestal alleen.. Een enkele keer ontpopte ik mezelf tot een weekender maar dan op de manier een logeerpartijtje bij mijn lieve Sestra of gewoon even chillen billen met mijn Tjikkie of een bezoekje brengen langs mijn liefste Nerd en haar kleine spruitjes. Of een dagje weg met moeders!

Charly Lownoise & Mental Theo..

OMG die geven in februari een feest in het ZIGGO! Mijn hemel daar moest ik dus bij zijn hé. Wat er ook zou gebeuren ik zou gaan.. Zo gezegd zo gedaan een hadden we al snel mazzel en de kaartjes in huis. Om samen met Sim & Jorreport (zo stond het dus in mijn agenda) naar dit feestje te gaan. Twee super relaxte en gezellige mensen.

Natuurlijk had ik alweer draken gevormd op de weg hier naartoe en deze waren moeilijk te verslaan. Zo zei ik vorig jaar nog een concert af. Omdat ik een flinke paniek aanval kreeg en meteen alle draken daar in het Paradiso in Amsterdam had neergezet want daar zou dit intieme concert zijn. En dan moest ik lang staan, de hoeveelheid mensen die in een zaal gepropt worden (draken dus) om naar heerlijke muziek te luisteren en te genieten. En daar kwam de grootste draak (ik dus) met tranen die over mijn wangen biggelde belde ik af. Legde de situatie uit.. Het werd logischerwijs jammer gevonden en helaas daar ging een leuk avondje uit die langzaam verdween in dikke mist. Geen idee hoe de avond is geweest en of iedereen het leuk heeft gehad. Maar denk dat dit wel goed is gekomen.. En ik had immers een date met Mr paniekaanval!  SHIT!!

Maar goed die herhaling wilde ik dus niet weer. En ja hoor vorige week was het zover. De draken waren er weer! Stel ze je even voor in de kleuren, roze, paars en groen. O ja en ze zijn enorm fluffy, ze spuwen geen vuur maar juist kleine hartjes gevuld met liefde.. Ja dus niet hé in mijn ogen, het zijn gewoon drie monsters die op de weg staan.. En eentje daarvan dat ben ik zelf, het evenement en de gedachte waar ik allemaal aan moet denken om te genieten van deze leuke avond die eraan komt!

Na een wijntje of wat & een heerlijke bak Saoto soep.. Was het zover! Diep van binnen wilde in de boel afzeggen en lekker naar huis gaan om mijn eigen in me onesie te hijsen met een bak thee en de Voice kijken.. En dit zei ik ook.. Antwoord is dan van jou en die fijne vrienden van ons NEE Jess je gaat gewoon mee. Ik vond dit dus erg moeilijk want verstand en gevoel waren het vandaag even niet eens met elkaar. Maar opeens stond ik daar in het Ziggo te midden van al die mensen die net als mij wilde genieten van hun avondje uit. Het bier vloeide rijkelijk (OEPS) en je zou bijna denken dat ik naar Groots met een Zachte G was haha. Eindelijk waren ze daar om 00:00uur mijn helden van vroeger. En waande ik mij weer even terug in de tijd van de tienerdisco en mijn eindmusical van groep acht. Sjees nu voel ik me even heel oud ofzo..

GENIETEN!

En wat heb ik genoten.. Ik was het heel snel al zat in mijn ogen.. Wilde naar huis en viel zowat om van de slaap. Maar toen was het net een half uur voor het einde haha. En ik had een beetje te diep in het glaasje gegeten dus na een frietje mayo en een kroket die hemels was. Lag ik om 4:00 uur te knorren in me bedje. Toen ik wakker werd wist ik al hoe laat het was. Vandaag is een dagje volgepland met RUST! & morgen dat moest ik maar even zien. Helaas kon ik nog niet heel veel dus heb ik de afspraken die dag moeten cancelen. Of ik dat leuk vind? Totaal niet maar ik moet kijken naar wat mogelijk is. En zeg nou eerlijk is was mega trots dat ik de drempel over was gestapt om weer iets te ondernemen.

Hoe het mooi uit wordt gelegd kun je lezen op Anne haar site,  Anne legt het heel goed uit in haar blog. En dit is dus precies ook hoe ik het ervaar. En ik put daar positieve kracht uit. Want hier kan ik wat mee. En vooral met plannen om iets te kunnen ondernemen. Ik kan niet teveel vooruit plannen want merk dan juist dat ik vaker iets afzeg. Meer per week gaan leven misschien? Hier ga ik eens voor mezelf over nadenken en kom hier uiteraard op terug. Want hier kan je of je nou Fibromyalgie hebt of niet allemaal wel iets aan hebben. Helemaal in de presteer maatschappij waar we nu tegenwoordig in leven.

Dus wat ik altijd zeg tegen me zelf is.. “Omarm het leven en gooi je vuile sokken in de lucht”

Tips..

Wanneer ik weer naar een feestje zal gaan geen idee maar ik weet wel dat je van “het” moment moet genieten helemaal omdat het allemaal niet meer zo vanzelf sprekend is als dat het het geweest is voor mij.

Dus wat kan je doen als je een feestje hebt, verjaardag of een dagje uit:

  • Weten waar je aan toe bent (een eventuele planning voor ogen hebben);
  • Ligt aan op welk moment het plaats vindt anders even ervoor kiezen om een rust momentje in te plannen en bijvoorbeeld even te gaan slapen voor je weggaat;
  • Zorgen dat je die dagen erna niks gepland heb staan en als dit wel zo is de keuze maken of het veel energie zal kosten of dat je misschien een uurtje even mee gaat. Dit voel je zelf heel goed aan;
  • Als je een hele dag weg gepland hebt staan proberen rust momenten in te plannen en zorgen dat je goed communiceert met je omgeving dat maakt het dagje weg voor jezelf en voor hun veel makkelijker. Soms heeft je omgeving misschien het idee heel veel rekening met jou te moeten houden. Wees dan duidelijk in wat wel haalbaar is en wat juist niet;
  • Zorg dat je een goed ritme in je leven hebt en regelmaat. Natuurlijk zal deze er niet altijd zijn maar kan je er wel steeds beter mee omgaan als er iets spontaan wijzigt;
  • En vooral genieten van de kleinste dingen deze kunnen namelijk erg belangrijk zijn..

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.. Een het kijkje in mijn leven zoals je merkt gaat niet altijd over rozen. En ik probeer oprecht van alles te genieten. Soms ben ik uiteraard niet te genieten en heb ik een flinke dag vol met pijn. Maar soms kan dit het dit zo waard zijn als je de dag ervoor een geweldig leuke dag hebt beleefd! En verzamel de mensen om je heen waar je energie van krijgt. Niet iedereen zal jou keuzes begrijpen maar belangrijk is dat je achter die van jou staat.. Zet de rest even op een laag pitje dat komt vanzelf wel weer!

Liefs,
Jessica

Comments (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.