Hi, ik ben Jessica, 34 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een aantal blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven!  Zo neem ik je nu even mee tijdens een dagje pretpark.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


Let’s go..

Ja hoor onze mannen zijn met elkaar festivallen ergens op het strand van Bloemendaal.. Wat zullen wij eens gaan doen was mijn vraag. Zullen we met de kids naar Plopsa? was het antwoord.. Zo gezegd zo gedaan eerst maar even speuren actief naar actie’s en kortingen.. Althans ik roep het altijd heel hard en dan wordt dit vanzelf al gedaan tsjaaaaa ik ben nou eenmaal een rare zoeker want ik kan nooit iets vinden, zie het gewoon weg niet ik lijk wat dat betreft op het web net een man die het huishouden zou doen.. Sorry mannen dit zeg ik natuurlijk geheel sarcastisch en met een knipoog.

Uiteindelijk buienradar in de gaten gehouden en hebben we besloten naar de “Julianatoren” te gaan. Voorbereiding is het halve werk. Geheel dacht ik alleen hierin aan mezelf en kreeg ik op vrijdag avond nog een heel lief appje “ik heb boodschappen gedaan wat wil je op brood?” Whowwwww je kon dus even zien wie hier de moeder is van dit stel haha.. Uiteraard hoorde ik ver weg het stemmetje van mijn moeder die dan zou zeggen “jessssss hoe vaak zijn we vroeger weg geweest blablabla”. Maar goed wees niet getreurd ze mocht van mij nog even drinken halen want dat was ik vergeten.. Want ik leef met mijn hoofd soms ergens in een wolkendek geloof me, ik moet me zorgen gaan maken dat ik zo nu en dan iets vergeet. Maar goed anyway wekker gezet en vroeg mijn bed in..

De zon schijnt..

Heuuuuuuy de zon schijnt! Even moeite met wakker worden want ik ben net een dieseltje.. Douchen, broodjes smeren voor mezelf uiteraard, tas inpakken & wachten.. Terwijl ik dit eerste stuk heb geschreven kan ze nu en binnen twee minuten voor mijn duur staan met haar twee schattige boefjes..

En ja hoor niet veel later ging de deurbel! Een hele dikke knuffel van de twee boefjes en er werd even door de jongste verteld wat we gingen doen vandaag.. Ik ga naar de “indianentoren” haha ach het lijkt op elkaar maar we begrepen uiteraard wat hij bedoelde. Dus hup de spullen gepakt en de auto in en heel snel onderweg naar de “Julianatoren” te Apeldoorn..

Hebben jullie al een toegangskaartje?

Niets vermoedend stonden wij in de rij met zijn vieren.. Onze kaartjes al met de HALLO JUMBO actie gehaald scheelt toch een hoop en nu alleen nog voor de kids een kaartje halen.. Ik schrok even van de “normale”prijs bij de kassa 25,- Euro per persoon vanaf 2 jaar.. Whaaaaaaat dat houdt dus in dat je normaal gesproken zonder die leuke acties van tegenwoordig 100,- Euro per gezin kwijt bent als je van een 4 koppig gezin uitgaat. Mijn hemel kan me ook heel goed voorstellen dat dit niet voor iedereen is weg gelegd een dagje naar een pretpark. Maar goed wat ik dus wilde vertellen is dat we zomaar van iemand uit de rij een toegangskaartje kregen. De vraag was hebben jullie al kaartjes? ja die van ons wel we halen nu alleen nog kaartjes voor de kids.. Hier alsjeblieft werd er gezegd en eigenlijk stonden we daar verbluft.. We hadden nu gewoon één kaartje gratis, gewoon zomaar.. Super lief!

Dikke pret..

Oké we hadden dus mazzel met het weer! Geen regen ja luister echt waar geeeeeeen regen YAY! Het was niet druk dus konden overal zo in.. Geen rijen hoe leuk is dat! Een paar rondjes in de achtbaan, zo een leuk schip waar je uiteindelijk groen uitkomt omdat je heen en weer geschommeld bent en maar zeggen tegen de kids nou leuk was dit hé? Maar ondertussen had mijn maag een drie dubbele salto gemaakt en hoefde ik net niet te spugen en bedankte ik de vriendin in kwestie voor deze o zo leuke activiteit..

Na de botsauto’s, glijden van de glijbaan met matjes, fietsen, de motorbootjes met waterkanonnen & gepropt te hebben gezeten in een roze helikopter.. Was dit natuurlijk een TOPDAG! Over dat in een helikopter mee gaan zo leuk, je bent net een sardientje in een blikje, de jongste vondt dit geweldig want “Jessica ik vind je lief” werd er gezegd, alleen roze is wel voor meisjes en ik ben een jongetje.. Daar heeft ie natuurlijk een punt en goed onderbouwd ook voor zijn leeftijd! Gelijk dacht ik terwijl mij door hem verteld werd “ik zorg dat je veilig aankomt Jessica” hoe kom ik vredesnaam toch uit dit helikoptertje zo zonder gedoe.. De plaatsvervangende schaamte kwam voorbij, ik zat vast WHAHA en dan de leuke opmerking van die meneer die de attractie bestuurd, u komt er toch wel uit mevrouw echt waar! Nou zo lening als ik was lukte me dit zeker maar ik had mezelf ook prima voor gedaan als clown in het circus.. Want nu was ik op zich al een attractie met het schouwspel wat zich afspeelde hoe ik mezelf uit dit schattige roze helikoptertje wurmden! Maar hé voor een goed doel natuurlijk want alles voor de kindjes.. Oké en nu gaan we even bijkomen met een ritje op het paard van de draaimolen..

Rekening houden met..

Super lief af en toe werd er gevraagd “Jess lukt dit je wel?” i.v.m. je Fibromyalgie.. Jazeker! Ik voelde mij die dag goed.. En mijn klachten zweefde wel in het rond alleen niet meer op de voorgrond! Deze zijn wat meer naar de achtergrond verdwenen zei ik. Gewoon lekker genieten vandaag en morgen zien we wel weer verder! Weet je mijn beperking is er nu eenmaal kan hem niet meer wegdenken en beschouw ik mezelf soms als een Ikea kast er mist misschien een schroefje haha.. Of hé shit waar is die plug van??

Dus hup naar de grote gele bogen!

Bij zo een leuke dag hoort natuurlijk ook het beste eind! Hup naar de McDonalds.. Dus terwijl wij de file inreden, de kindjes knock out op de achterbank in slaap waren gevallen.. En ik de vriendin in kwestie haar de oren van de kop lulde kwamen we op het punt van zullen we maar hier afslaan en wat gaan eten? Met de vraag waar gaan we eten mam? Het antwoord was “bij de grote gele bogen” de wat?? Heerlijk hoe kinderen het soms gewoon niet doorhebben. Maar bij een dagje zoals deze hoorde natuurlijk de perfecte afsluiting bij de Mac.. Of niet dan?!

Het overheerlijke hoofdgerecht van “het grote gele bogen restaurant”

Lieverds ik heb genoten! Was een gezellig dagje weg zo samen.. Wanneer plannen we ons volgende avontuur? Dikke kus Jess

Tips voor als je een dagje weg gaat..

  • Neem je eigen eten & drinken mee
  • Neem vochtige doekjes mee (altijd handig bij een toilet bezoek, vieze snoet of handen)
  • Zoek uit of je eventueel met korting ergens naar toe kan
  • In mijn geval de avond ervoor vroeg naar bed & in de week ervoor rekening houden dat je een dagje weg gaat
  • MAAK PLEZIER! Dat is de allerbelangrijkste tip hahaha

Zo na een ochtendje werken staat er een heerlijk groentesoepje te pruttelen in de keuken en ben ik met mezelf in discussie om morgen weer eens te gaan hardlopen.. Althans een poging te doen en al klaar te zijn voor de reactie van mijn Ikea lijfje hierop.. Nou adios amigo’s tot de volgende blog sessie..

Liefs,
Jessica

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.