Hi, ik ben Jessica, 35 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een aantal blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven!  Zo neem ik je nu even mee tijdens mijn dagje uit met Papa afgelopen mei.. Een dagje naar Bourtange, wist je dat Bourtange één van de mooiste plekken in Nederland is?! Ik zou zeggen lees lekker verder.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


Let’s go to Bourtange..

Hi lieve lezers,

Ik ben er weer! Na een tijdje afwezig te zijn geweest met het bloggen dacht ik en nu is het weer eens tijd om iets van mij te laten horen.. De maanden zijn voorbij gevlogen! En in die tussentijd heb ik een hoop meegemaakt en losgelaten. Daar zal ik nu in de volgende blogs wat meer over uit gaan wijden. Maar allereerst neem ik jullie nog even mee naar mijn dagje weg met Papa. Dit was in mei van dit jaar, ik zat foto’s uit te zoeken en te verwijderen op mijn telefoon, Instagram & Facebook toen dacht ik dit is een leuk onderwerp om over te schrijven.

Jess ga je mee?

Ergens in mei kreeg ik een WhatsApp bericht van Papa of ik mee wilde gaan naar de “Slag om Bourtange” op 25 mei. Meteen zei ik ja en ben ik gaan uitzoeken wat dat nou allemaal inhield. Ik had nog nooit van Bourtange gehoord (of niet goed opgelet op school met geschiedenisles) dus toen ik dat zo doorlas op Wikipedia en alles wat je hierover kon vinden dacht ik dit kan weleens heel leuk gaan worden. Al kon ik me nog niet echt iets bij voorstellen maar ik had gelijk zoiets van gaan met die banaan.

Lunchpakketjes gemaakt en hup de auto in onderweg naar Bourtange! Papa die lekker aan het vertellen is en ik luister en zit te genieten, jammer dat het onderweg zo een saaie lange snelweg is maar goed dat mag de pret niet drukken. Aangekomen rijden we de kant van de aanwijzing bordjes op en we parkeren midden op het voetbalveld van de vereniging die daar in de buurt zit. Daarna liepen we richting het soort van VVV kantoor en daarbuiten werden we gelijk al opgewacht door mensen die geheel in stijl bij de toegangspoort van dit kleine “vestingstadje” stonden. We werden welkom geheten en kregen wat folders in onze handen gedrukt en ons avontuur in Bourtange kon gaan beginnen. We waanden ons gelijk al in het jaar 1640..

 

De schoten die gelost werden en het geschreeuw of de verschillende landen die hun oorlogsmars liepen maakte gelijk de sfeer daar in het mooie Bourtange. Er werd hier door vele verschillende landen die eraan mee deden de 80 jarige oorlog na gespeeld. Die mensen gaan in zo een weekend totaal op in hun hobby en brengen ook op die wijze het weekend door en leven zo een heel weekend zoals dat vermoedelijk in die tijd werd gedaan. De tentenkampen & keukens waren duidelijk in zicht evenals de middeleeuwse markt. Wij liepen in dit voor mij kneuterige dorpje binnen en gingen over de vestingdijk heen, schoten wat plaatjes, keken naar het spel wat werd gespeeld door die o zo fanatieke larpers. En bezochten het stadje zelf en liepen daar wat in de rondte. Bijzonder om te zien hoeveel mensen hier nou op afkomen van zowel de dagjes mensen als toeristen als de Larp Nerds!

Je waant je echt eventjes totaal in een andere tijd! Super leuk om een keertje te hebben mee gemaakt. En ook leuk om weer stukje geschiedenis van Nederland te hebben mee gekregen. Zo leer je elke keer weer eens wat bij en was dit een heerlijke dagje toerist zijn in eigen land! Dit soort dagen zijn super leuk helemaal met papa. Kijk nu alweer uit naar ons volgende uitstapje. Waar mama vast al zal zeggen wanneer gaan wij wat leuks doen samen Jess? Haha want zou gaat dat dus bij ons thuis!

Wist je dat?

Bourtange een vestingdorp is in de provincie Groningen, dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd. Bourtange ligt in de gemeente Westerwolde, in de gelijknamige streek. Het is een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de grachten en muren anders doen vermoeden, heeft Bourtange nooit stadsrechten gehad. Wikipedia

Genoten!

Pap bedankt voor deze leuke dag! Inmiddels hebben wij alweer een uitstapje erop zitten samen nu ik deze blog aan het schrijven ben.  Al zijn die momenten niet zo heel vaak omdat we allemaal nog werken en we dit echt moeten plannen kan ik hier echt intens van genieten. De herinneringen zijn weer gespaard. Op naar nieuwe avonturen!

 

Tot snel!

Tot snel lieve lezers. De smaak heb ik weer te pakken dus we gaan weer even wat meer blogsessies invoeren.. Ben jij nou benieuwd waar de volgende blog over gaat? Hou dan de site in de gaten en wie weet tot snel met nieuwe en leuke avonturen.

Liefs,
Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.