Hi, ik ben Jessica, 35 jaar en schrijf nu al een tijdje wat blogs uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘  waarmee ik ben begonnen bij Afvallen Almere. En nu een vele blogs verder heb ik mijn eigen website “INSPIRED BY JAZZ” die ik verrassend genoeg teveel Jess vindt bevatten.. Maar laat ik nou net over al mijn persoonlijke avonturen schrijven, wat ik zoal mee maak in mijn leven! Vandaag neem ik jullie mee met mijn Corona gedachten. En nee dan bedoel ik niet dat six packje glazen flesjes dat staat te shinen in het biervak bij de supermakt! Ik zou zeggen lees lekker verder.. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee.. 


Boos & gefrustreerd..

Mijn collega zegt afgelopen vrijdag het is een gekkenhuis in de supermarkten volgens mijn man. Ik dacht dit is een geintje en we moeten lachen om zijn drie pakken toiletpapier die hij had ingeslagen voor hun gezin. Ik zei nog dat wordt snel naar de supermarkt na het werk met een lach. Inmiddels kregen wij valk erna te horen dat wij voorlopig tot 31 maart dicht zouden gaan met onze dagbesteding i.v.m. de maatregelen die genomen waren door het ministerie van toverkunst o nee shit niet afdwalen nu naar Zweinstein. We leven in de echte wereld en het Corona virus ofwel COVID-19 is toch echt een feit en de waarheid in het hier en nu.

Dus hup zaterdagochtend vroeg opgestaan de avond ervoor nog even een Sarah pop bij mijn nicht in de tuin gezet want ja je wordt 50 maar helaas ging het feestje voor haar niet door. Dus stiekem deze zwerfster in de tuin neer gezet.. Toch even iets leuks tussendoor maar anyway ik was dus vroeg opgestaan en ben lekker op mijn gemak met mijn gekke Ikea bouwpakketlijf het huis schoon aan het maken. Manlief ligt nog te ronken in bed na zijn nachtelijke avonturen. En ik schiet even onder de douche (dan denk je die is zo klaar) in werkelijkheid is dat even iets wat een uurtje gemiddeld duurt maar oké.. Nu even door met mijn verhaal ik ga op mijn dooie gemakje even naar de drogist voor paracetamol alleen kwam ik bedrogen uit het hele vak leeg. Door naar de supermarkt alles leeg! Weekboodschappen halen dat ging dus niet lukken.. Het is al een wonder dat ik in de supermarkt te vinden was en niet mijn man. Wat de Corona hype al niet met je doet. Besloot in de Xenos in te vluchten geen kip te bekennen gelukkig luisteren de mensen op mij zelf na want ik behoor eigenlijk juist het goed voorbeeld te geven. Maar ja wat wil nou ik wil toch echt dat leuke wandrek wat ik heb gezien voor in de gang. Want stel je voor als de wereld vergaat heb ik dus nog maar wel even gekocht. En ja ik heb veilig contactloos betaald dat dan weer wel.

Teleurgesteld en boos ging ik naar huis met dat leuke wandrek.. Ik snapte het niet en was op dat moment echt teleurgesteld in de mens. Ik moet soms voor de pijn paracetamol slikken en wie weet vele met mij voor hun hoofdpijn, koorts etc. Alleen was nu alles leeg en ging er gelijk door me hoofd maar de mensen om ons heen die dit misschien mogelijk nog meer nodig hebben dan ikzelf?! Dat gehamster ik snapte er helemaal niks van en nog steeds niet eigenlijk. Maar oké dat is mijn menig.. Ondertussen zie je heel social media het afgelopen weekend overlopen van negativiteit! Ik had er inmiddels hoofdpijn van gekregen.. O ja en dan te bedenken dat er geen één rol wc papier meer te bekennen was in de winkels.. Opeens was heel Nederland bezig als een extreme couponer of een doomsdayprepper! Bizar en weird tegelijk.

Positief blijven!

Ook weet ik dat het gewoon heel belangrijk is om positief te blijven.. Ik probeerde mezelf moed in te praten omdat stress en boosheid al helemaal niet goed zijn voor mijn lijf  En ik de komende tijd toch zo goed en gezond mogelijk aanwezig wil zijn op mijn werk. Want in de zorg blijf je nou eenmaal doorwerken en heb je niet de mogelijkheid om thuis te blijven.. Wij hebben dan geen kinderen dat scheelt al denk ik een hele hoop. Iedereen die wel kinderen heeft staat nu samen of alleen met de kids ook voor een uitdaging.. En vergeet niet de kwetsbare ouderen om ons heen mensen die ziek zijn etc. Maar weet wel dat deze maatregelen niet voor niets genomen worden. We kunnen helaas dit virus niet weg toveren zoals Harry Potter dit in zijn magische wereld wel zou kunnen doen. De hulpverleners in de zorg werken hard om te kunnen zorgen dat iedereen de juiste zorg krijgt die nodig is.

Maar ook ik val van de ene verbazing in de andere. Ik rij rond in de wijk, het zonnetje schijnt, het is een mooie lentedag en de vogeltjes die fluiten.. Je zou denken er is niks aan de hand is want de speeltuinen staan vol met ouders en kinderen. HUH!?? De scholen gaan dicht verplicht.. De Minister President heeft zijn toespraak gedaan alleen gaan we dus wel lekker met zijn allen op een kluitje zitten kletsen en spelen. Lieve allemaal! Die maatregelen worden niet genomen zodat je allemaal een vervroegde zomervakantie hebt van misschien wel zes weken.. BLIJF BINNEN MET JE ASS en ga er alleen uit voor je boodschappen of de hond, kat, konijn die je uit moet laten. Vermijd sociale contacten! En ja ik weet het ik ben ook de deur uit gegaan voor mijn wandrek alleen wil ik nu toch dat goede voorbeeld meegeven.

Serieus?!

Ik bel mijn ouders om mijn frustratie te delen en het geen wat ik niet snap. Als je dan hoort dat je vader terwijl hij boodschappen deed afgelopen vrijdag zijn winkelwagentje vast moest houden omdat anders de boodschappen eruit gepakt zouden worden door een ander denk je echt even dat je in een slechte film beland bent de afgelopen dagen.

Inmiddels zijn we pro in videobellen geworden en lukt dat mijn moeder aardig die we als bijnaam ‘Willy Google’ hebben gegeven.. Die er zelf best moeite mee heeft en het ondertussen best een enge gewaarwording vindt dat het Corona en de maatregelen. Als het echt nodig is heb ik beloofd langs te komen maar anders niet net als al onze afspraken die we uit voorzorg door het luisteren naar de adviezen hebben gecanceld.. Alle leuke evenementen waar ik naar uitkeek en we heen zouden gaan zijn ook gecanceld. Die bye bye Nienke Plas, Zandvoort Circuit Run, spelletjes avond met vrienden, Amstel Gold Race enz enz..

En dan niet te vergeten dat ik gewoon niet op kraamvisite kan nu bij mijn surrogaat zusje & mijn knappe neefje! Eindelijk zijn ze lekker thuis kan de kraamtijd beginnen zou je denken maar helaas niets is minder waar.. Dus dat zal voorlopig even geen sessie babyknuffelen worden! Als hij vier is zal ik mezelf wel even voorstellen als zijn surrogaat tante haha.

Je krijgt een sticker..

Maar goed leuk is het niet dat verplicht binnen blijven al is het voor mij als professionele huismus geen uitdaging.. Voor mijn man wel! Diep van binnen moet ik wel een beetje grinniken maar voor hem is dit een hele uitdaging! Niks voor hem geen mensen om zich heen, ja hij heeft mij maar inmiddels is ie dat ook wel zat en blij dat ik wel verplicht moet doorwerken HAHA. Het gaan nog lange weken worden met elkaar. Dus ik denk dat ik even een rooster ga maken wie wanneer tv kan kijken, de huiskamer mag ownen of even lekker naar boven kan verhuizen.. En ja mijn Nimbus-2000 staat bij de voordeur maar helaas mag ik van het Ministerie van Toverkunst niet uitvliegen de komende weken!

De beloningsposter met stickers voor goed gedrag liggen hier al klaar voor elkaar. Ik zou zeggen succes allemaal! Zorg goed voor elkaar en wees vooral lief! En ben je jarig versier je huiskamer met wc papier je hebt inmiddels wel genoeg rollen in huis na afgelopen weekend, rot hamster die je er bent :)..

Liefs,
Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.